Bananen Proteine pannenkoeken met chocolade saus

Voor de pannenkoeken
– 2 gepureerde bananen (hoe rijper de bannaan hoe beter)
– 1 scoop @ekopura whey of vegan proteine
– 60gr. volkoren tarwebloem
– 1 ei
– kokosolie om de pan mee in te vetten

Voor de chocoladesaus
– 1/2 kopje grof gehakte (pure) chocolade
– 1/4 kopje melk

Voor de garnering
– 1 el geroosterde amandelschilfers

Voor de pannenkoeken
1. Combineer alle ingrediënten samen in een diepe kom en meng goed. (gebruike een mixer als je luchtige pannenkoeken wilt)
2. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan, giet een beetje van het beslag in de pan en verdeel in een cirkelvormige beweging tot een mooie volle pannenkoek
3. Kook de pannenkoek op middelhoog vuur tot hij aan beide kanten goudbruin van kleur wordt. (zorg dat je vuur niet te hoog staat!)
4. Herhaal stap 2 en 3 om nog ongeveer 4 pannenkoeken te maken.

Voor de chocoladesaus
1. Combineer de chocolade en melk in een magnetronbestendige kom en zet voor 30 seconden op de hoogste stand in de magnetron
2. Verwijder en meng voorzichtig tot een mooie gladde saus. Herhaal deze stap indien nodig tot je een mooi glad mengsel hebt. (pas op dat je de ingredienten niet te lang in de magnetron doet – je wilt niet dat je chocolade verbrand)

Hoe verder te gaan
1. Leg elke pannenkoek op een bord en vouw ze tot een driehoek.
2. Plaats wat plakjes banaan op de pannenkoeken en giet een beetje chocoladesaus over elke pannenkoek en serveer onmiddellijk gegarneerd met amandelschilfers.

 

Meer van Ekopura