CHOCOLATE PEANUT BUTTER PROTEIN BALLS RECEPT

INGREDIËNTEN

Mocht je je afvragen wat er allemaal in een proteïne bal zit? Het is vrij simpel. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze snack te maken. Een bonus is dat dit recept van nature glutenvrij is en ook heel makkelijk 100% vegan te maken is door een kleine aanpassing.

De ingrediënten?

-Havermout
-Mini chocolate chips – dit is optioneel, maar zo lekker en geeft een extra crunch
-Ekopura Chocolate proteïne poeder
-Pindakaas – afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor creamy of crunchy
-Honing – Kies voor biologische honing
-Water
HOE MAAK JE DE CHOCOLATE PEANUT BUTTER PROTEIN BALLS?
Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alle ingrediënten met een grote lepel of spatel.

Pro tip: Als het “deeg” te droog wordt voeg dan wat water toe, een theelepel per keer, tot het mengsel de juiste stevige structuur bereikt.

Gebruik een eetlepel om kleine schepjes van het deeg te nemen en rol deze vervolgens met je handen tot balletjes.

Leg de ballen op wat bakpapier op een plaat en zet voor 20 minuten in de koelkast om stevig te laten worden.

Haal uit de koelkast en doe de ballen in een Tupperware bakje of ziplock zakje om ze langer goed te houden. Op deze manier kun je de proteïne ballen tot 10 dagen goed houden in de koelkast of tot wel 3 maanden als je ze in de vriezer bewaard.

TIPS 
Hoe maak je de proteine ballen vegan? Verwissel de honing met een andere zoetmaker zoals maple syrup of agave. Gebruik daarnaast een vegan proteine met chocolade smaak.

Hoe maak je de proteine ballen lagen in calorieën? Gebruik een natuurlijke/biologische pindakaas.

 

 

Meer Ekopura?