De eerste keer is ook eng

Soms is het retespannend om een sportschool binnen te stappen. Dat snappen we maar al te goed. Maar weet ook dat het voor iedereen de eerste keer is geweest. We zijn allemaal ooit eens begonnen. Met deze tips hoop ik dat je wat meer zelfvertrouwen krijgt en morgenochtend vol trots de sportschool binnenstapt.

 

Ervaar hoe het is buiten je bubbel
Je mag best eens uit je eigen bubbel gaan. Gewoon om te ontdekken hoe dat is. Je kan altijd weer terug in je bubbel maar juist door er uit te stappen merk je hoe het ook “anders” kan. Door uit je bubbel te stappen maak je jezelf sterker, want alleen jij kan dit! Hoe doe je dat? Door wat strenger tegen jezelf te zijn! Geef jezelf eens een schop onder de kont. Niet afwachten, gewoon doen!! Al is het voor een paar uurtjes, daarna mag je je bubbel weer in. Hoe vaker je dit doet, hoe meer jij je eigen bubbel minder leuk begint te vinden 😉


Denk positief

Wanneer je zoveel mogelijk probeert om positief naar het leven te kijken, zal het leven ook een stuk makkelijker worden. Dit geldt niet alleen voor je zelfvertrouwen, maar eigenlijk voor alles. We denken over het algemeen meer negatief dan positief. Dat komt door ons oerinstinct omdat we vroeger moesten jagen en moesten opletten op de omgeving veilig was. Turf eens al je gedachten en maak van elk negatieve gedachte een positieve.


Waardeer jezelf

Je mag er zijn! Echt! Zeg je dat wel eens tegen jezelf? Hardop, of in je hoofd? Het maakt niet uit hoe, als je jezelf maar af en toe op het hart drukt dat je de moeite waard bent. Je bent aan het werk voor jezelf, weer daar eens trots op!

Stap die sportschool binnen. Stap uit je bubbel, denk positief en waardeer jezelf. Drie kleine tips die je onwijs gaan helpen om eindelijk die stap te maken! YOU GOT THIS.


Lienke is een ochtendmens, meer weten?

Coverfoto: Door Lonneke Noordeloos

Info

Gepost: 22-sep
Door Lienke de Jong, Deargoodmorning

VG Mag Recent

Naar VG mag