Dit is waarom jij Jumping Jacks moet doen.

Je liegt als je nog nooit een Jumping Jack hebt gedaan. De bekendste oefening uit de geschiedenis. Zo simpel, makkelijk en snel. Maar weet je eigenlijk wel hoe goed de Jumping Jack voor je is?

Zo voer je hem perfect uit.

Stap 1: Ga rechtop staan en span je buikspieren aan. Laat je armen langs je zij hangen.
Stap 2: Spring met je benen tegelijk uit elkaar, zodat ze wijd uit elkaar komen te staan. Beweeg tegelijkertijd je armen omhoog, boven je hoofd.
Stap 3: Spring terug naar de beginpositie. Dit is één jumping jack.
Stap 4: Herhaal deze beweging het gewenste aantal keer.

Beste conditie ever.

Een Jumping Jack is een intensieve oefening waarbij je je hele lichaam beweegt, als je dit geregeld doet verbeter je ook je uithoudingsvermogen. Maar weinig oefeningen traint je lichaam volledig.

Bye Bye calorieën.

Door de hoge intensiteit en het trainen van al je spiergroepen, verbrand je ook veel calorieën. Jumping Jacks zijn dan ook een goede basis voor een full body work-out in de ochtend! Je staat letterlijk te springen om de dag te beginnen. Doe 3 minuten Jumping Jacks en je verbrand gemiddeld 40 calorieën.

Wat ben je ineens flexibel.

Toen je voor het eerst Jumping Jacks deed voelde je misschien wel spieren die je nog niet eerder hebt gevoeld. Als je geen actief leven hebt, kan deze oefening dan ook zorgen voor verbetering van je flexibiliteit. Het kan zelfs moeite kosten om deze oefening een aantal keer achter elkaar te doen. Beginnen met minder is dan ook niet erg. Je merkt hoe makkelijk het wordt.

Maak je lichaam warm.

Welke sport je ook beoefent, jumping jacks zijn altijd geschikt voor een goede warming-up. Je traint een groot aantal spieren in je lijf en je krijgt er energie van. Of je nou gaat voetballen, hardlopen of dansen, deze oefening zorgt ervoor dat jouw lichaam is opgewarmd.