Ekopura No-Bake Peanut Butter Granola Protein Cups

Ingrediënten 

Cups:

  • 2 ½ kop granola
  • 1 kop pinda’s, gesneden/verkruimeld
  • ¼ kop pindakaas (wij gebruiken graag biologische pindakaas, maar elke pindakaas kan)
  • ¼ kop honing (of meer als dit nodig is om het mengsel beter bij elkaar te houden)

Topping:

  • 1 kop pindakaas
  • 2 eetlepels Ekopura proteïne poeder (de naturel of chocolade smaken werken het beste bij dit recept)
  • 120 gram dark chocolate chips (als je niet van donkere chocolade houdt kan je hier ook andere soorten gebruiken)
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies

  1. In een grote kom combineer je de granola, pinda’s, pindakaas en honing. Meng goed door elkaar.
  2. Spuit je muffin tray in met bakspray.
  3. Verdeel het granola mengsel over de verschillende muffin vormen. Gebruik de achterkant van een lepel om het mengsel goed aan de drukken in de vormen (tip: spray de achterkant van de lepel in met bakspray zodat het mengsel niet aan de lepel blijft kleven. Zet voor 5 tot 10 minuten in de vriezer om uit te laten harden.
  4. Doe 1 kop pindakaas in de magnetron voor 30-45 seconden of tot het warm en dun is. Voeg de Ekopura proteïne poeder toe en roer heel goed door elkaar. Vul elke granola cup met de pindakaas en doe nogmaals voor 5-10 minuten in de vriezer.
  5. Smelt de chocolate chips en de kokosolie door ze voor 30 tot 60 seconden in de magnetron te doen (of tot het een mooie zachte substantie is). Om de 15 seconden even stoppen om de substantie goed door te roeren.
  6. Verdeel de gesmolten chocolade over alle granola cups (als je nog extra topping wilt toevoegen is dit het moment. Wij houden ervan om gesneden kersen op deze cups te doen) en plaats weer voor ongeveer 5 minuten in de vriezer (tot de chocolade hard is).
  7. Bewaar in de koelkast

 

Meer Ekopura of bestellen?