Gevulde aubergine met Jackfruit

Als ik mensen vertel dat ik geen vlees en kip meer eet, krijg ik altijd de vraag maar wat eet je dan nog wel? Nou ik eet lekkerder dan ooit en ben creatiever geworden in de keuken. Gelukkig zijn er anno 2019 genoeg alternatieven maar nog belangrijker lekkerder vervangers voor vlees en kip.

Jackfruit is daar een heel goed voorbeeld van. Niet heel lang geleden is Jackfruit in onze keuken geïntroduceerd en wij zijn fan! Ook Rachida die nog wel vlees/kip eet.

Maar wat is Jackfruit nou? Jackfruit is een fruitsoort dat oorspronkelijk uit zuid-oost Azië komt. Maar wat de laatste jaren ontzettend uitgegroeid is tot een van de betere vlees vervangers. Jackfruit wordt ook nangka genoemd en ziet er als je heel snel kijkt als een geschilde ananas uit.

Goed, wij werden uitgedaagd om een lekker recept van de Jackfruit te maken en ik geloof dat we die missie aardig goed vervuld hebben. Wij hebben er heerlijke (maar echt!!!!) gevulde aubergines van gemaakt.

Wat heb je ervoor nodig?
  • 2 aubergines
  • Jackfruit (offcourse)
  • 2 rode uien
  • 200 gram champignons
  • 4 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • Bosje koriander
Hoe maak je het?

Kook de aubergines 5 minuten in kokend water. Ondertussen snij je de tomaten, uien en champignons in blokjes. Pers de knoflook fijn en hak de koriander wat grover. Na 5 minuten haal je de aubergines van de kook en laat je dit even afkoelen om na een tijdje de vruchtvlees van de aubergines uit te scheppen. De vruchtvlees van de aubergine snij je eveneens in blokjes.

Verwarm de oven op 180 graden

Pak een pan en bak de uien en knoflook in olijfolie. Na 3 minuten voeg je de Jackfruit toe. Een paar minuten laat je dit samen bakken maar hou het goed in de gaten. Daarna voeg je de vruchtvlees van de aubergine samen met de champignons en tomaten toe. Dit laat je voor 5 minuten samen bakken. Als laatste stap laat je de koriander kort meebakken en laat je een klein beetje over voor later.

 

Info

Gepost: 11-jun
Recept van de Healthy Sisters

VG Mag Recent

Naar VG mag