Over de muur

Het jaar 2019 belooft een heel bijzonder loopjaar te worden. Over iets minder dan vijf weken sta ik aan de start van de ‘Marathoner’s Marathon’, the 123rd running of the Boston Marathon. Yeah!

Een maand later staat een heel bijzonder avontuur op het programma: the Great Wall Marathon in China. Dat ik daarheen mag heb ik te danken aan twee bijzondere mannen: Michaelrobbert Brans en Rick Geurtsen.

Mike en Rick gaan een halve marathon over dat bizarre bouwwerk rennen met een extra uitdaging. De ene doet het op een been en een blade (Rick) de ander op een been en krukken (Mike). Rick heeft me gevraagd als buddy, een eer en genoegen. Naast Mike loopt de fysio van het team, Julia Romanova. Die loopt races van zo’n 60 kilometer door de bergen, dus dat komt wel goed.

De mannen bewijzen al jaren dat je als adaptive sporter veel meer kunt dan veel mensen denken. Dat hebben ze al wel bewezen. Ze hebben het Great Wall-project de RunWithUs2 Challenge gedoopt. Ze willen namelijk dat jij met hen meedoet. Bijvoorbeeld door virtueel ook een halve marathon te lopen, te wandelen, te rollen, te skeeleren, te steppen – wat jij wil.

Hoe je mee kunt doen? Volg de mannen op insta @runwithus2 en zoek ze op Facebook onder Runwithus2challenge. Begin daar eens mee. Nog veel leuker is het als je meedoet via de app Hardlopen met Evy. Download die app, ga in het menu naar ‘Uitdagingen’ en kies ‘Toon jouw steun voor het Run with Us 2 project’. Je hebt dan tot en met 13 mei om 21,1 kilometer – een halve marathon – bij elkaar te lopen. Zo kun jij door virtueel mee te trainen, je support voor de missie van Rick en Michaelrobbert tonen.

Het enthousiasme van Rick en Michaelrobbert voor hun Chinese droom heeft een paar hele mooie partijen geïnspireerd het project mogelijk te maken. Ik noemde net al de Vlaamse Evy Gruyaart die via haar app honderdduizenden mensen in België en Nederland door hun eerste kilometers praatte. IJskoud BV, een bedrijf in koeling dat als missie heeft het fitste bedrijf van Noord-Holland te worden. Dan natuurlijk loopreizen.nl! Naast de forse duit die zij in het zakje deden, kregen zij ook de organisatie van de Great Wall Marathon, Albatros, zover om mee te sponsoren. En sporthorlogemerk Polar, dat zorgt dat we ook kunnen meten of we lekker bezig zijn! Niet de minsten. Dan is er nog 4sport, Ricks sportschool in Alphen aan den Rijn. Fysio Julia met haar bedrijf Corpus Pro. Last but not least is hardloopmagazine (en online platform) RunningNL aan boord. Eigenlijk kwam het hele avontuur in beweging nadat Rick en Michaelrobbert hun verhaal deden in Losse Veter, de voorloper van RunningNL.

Ik weet het, dit is niets minder dan een reclameblok. Maar zonder de steun van deze mensen en bedrijven zou dit mooie verhaal een hersenspinsel van twee eenbenige dromers zijn gebleven. Sport kan inspireren, net als het ombuigen van tegenslag in iets positiefs, zoals Rick en Mike hebben gedaan. Maar pas als mensen openstaan voor die inspiratie gebeurt er iets. En er gebeurt iets! Doe je mee?

Info

Gepost: 13-mrt
Door Klaas Boomsma

VG Mag Recent

Naar VG mag