Pompoentaart met extra eiwitten

Belangrijk: maak deze taart de dag of avond van te voren, dan kan de taart nog een nachtje in de koelkast opstijven. Zo is ‘ie het lekkerst.

 

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenpuree
  • 100 ml volle kokosmelk
  • 50 ml maple syrup
  • 1 schepje Fit Green Protein vanille
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • snufje nootmuskaat en zout
  • 1 1/2 tl maizena

 

Voor de bodem

  • 6 dadels van gemiddelde grootte
  • 40 gram havermout
  • 40 gram gemengde noten

* Voor dit recept hebben we een kleine springvorm van 12cm gebruikt. Wil je een grotere taart maken? Verdubbel dan alle ingrediënten.

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Kook de pompoen (zonder schil) voor 10 minuten en giet vervolgens af. Pureer tot een glad geheel en laat even afkoelen.

3. Laat de dadels voor 10 minuten in heet water wellen.

4. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de binnenkant van de randen in met kokosolie.

5. Giet de dadels af en voeg dit samen met de noten en havermout toe aan een keukenmachine. Mix op hoge snelheid tot er een los fijn deeg ontstaat. Het is de bedoeling dat wanneer je het deeg tussen je handen knijpt dit blijft plakken, maar niet te waterig is.

6. Beleg de bodem van de springvorm met het deeg, duw voorzichtig maar stevig aan.

7. Meng nu de pompoenpuree met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.

8. Giet het mengsel bovenop de bodem in de springvorm en plaats voor 60 minuten in de voorverwarmde oven.

9. Laat de pompoen taart vervolgens een halfuur afkoelen voor je de taart afgedekt een nachtje in de koelkast plaatst.
Let op: de taart zal in de koelkast verder opstijven.

10. Snijd de volgende dag verschillende puntjes van de pompoen taart en maak af met een toefje plantaardige slagroom.

11. Geniet ervan!

 

Voedingswaarde (1/6 puntje)

  • Energie – Kcal: 230,6
  • Vetten:7,5g
  • Koolhydraten: 17g
  • Vezels: 2,2g
  • Eiwitten: 6,3g

 

Meer Orangefit