Snickers Overnight Oats

Voor 1 grote portie

Bereidingstijd 5 minuten 

Maak een lekker feestje van je ontbijt met deze Snickers overnight oats.  De toppings zijn op zich optioneel, maar deze overnight oats worden er wel nog leuker en lekkerder door.  

ingrediënten: 

50 gram (1/2 cup) havermout

60ml (1/4 cup) vanille sojamelk

240ml (1 cup) plantaardige melk

1 el chiazaad

1 el pindakaas

2 medjoul dadels, in stukjes

3 tl cacaopoeder

Toppingsuggesties: 

cornflakes (met chocolade) 

pinda’s, gehakt

pindakaas

(caramel)stroop

stukjes dadel

Hoe je het maakt: 

1. Doe de plantaardige melk samen met de cacaopoeder in een pot of kommetje. Roer goed. Voeg de havermout en chiazaad toe en roer weer goed door. 

2. Voeg pindakaas en dadels toe. Roer weer goed en draai de deksel op de pot/dek het kommetje af. Zet in de koelkast. 

3. Eet de volgende ochtend gewoon zo uit de pot/kom of warm de oats even op in de magnetron (ongeveer 1,5-2 minuten). Voeg na het verwarmen pas de toppings toe.  

TIP: ik houd zelf niet van vanille essence, daarom gebruik ik graag vanille sojamelk. Maar je kunt ook ‘neutrale’ plantaardige melk gebruiken en 1/2 tl essence toevoegen. Of het helemaal weglaten, dan is het nog steeds lekker.

Alexandra’s boek “Gewoon Vegan” is hier te bestellen.

Info

Gepost: 18-mrt
Door Alexandra Penrhyn Lowe

VG Mag Recent

Naar VG mag