Waarom je eens een ochtendles bij ons moet proberen.

Je hebt van die types, zoals ik, die elke morgen voor de deur van de Vondelgym aan het wachten zijn. Persé de eerste die naar binnen wilt, alsof het een wedstrijdje is. Het gevoel dat je daar weer staat, geeft je zoveel energie. 3 redenen waarom jij eens een ochtendles moet proberen.

Je ziet vaak dezelfde gezichten en we begroeten elkaar altijd met enthousiasme. Alsof we aan elkaar duidelijk willen maken hoe knap en goed het is dat het ons weer is gelukt om uit bed te springen voor een sportmoment. Dat gevoel, op de vroege morgen met onze dikke wallen voor de deur van de Vondelgym staan te wachten, geeft al het gevoel dat je niet de enige gekke bent. Je doet het met elkaar, die verbinding blijft me elke keer kippenvel geven.

Geen afleiding

Wat een heerlijk idee dat je vervelende opdrachtgever of werkgever nog aan het slapen is, en jij even je eigen moment hebt. Geen afleiding van telefoontjes, mailtjes of andere zaken. Dat is één van mijn favoriete reden om op de vroege morgen te sporten.

 

Positiviteit

Doordat je je dag begint met iets wat je leuk vindt, voel je je energiek en vrolijk. Jij bent eerder opgestaan om te sporten, je bent aan het beuken en je voelt je steeds meer wakker worden. Adrenaline stroomt door je bloed en je staat zoveel meer “aan” dan je een uur geleden had gedacht. Met een trotste houding loop je de Vondelgym uit. You did it. Die lach gaat niet meer van je gezicht.

Vanavond hoef je niets meer


Het allerfijnste aan het sporten op de vroege morgen, is dat je het al gedaan hebt. Als je moet overwerken, toch even langs een vriendin langs wilt of eindelijk die serie op Netflix wilt afkijken: het kan! Je hebt al gesport, vanavond ben je helemaal vrij. Je kids vroeg naar bed sturen en chillen. Het idee dat je mag luieren, geeft je een onwijs voldaan gevoel.

En nog even dit:

Je fietst of rent door een stille Amsterdam. Wanneer heb je dat voor het laatst gedaan? Het zal nog rustiger zijn dan wanneer je vroeger dronken uit de stad kwam. Niets is lekkerder dan door een stille Amsterdam te fietsen, zingend of fluitend. Het besef dat het jou wel is gelukt om de drukte voor te zijn, geeft je een discipline-kick, ongekend! Alhoewel, als nu elke Vondelgymlid in de ochtend gaat sporten.. dan wordt het een ander verhaal, haha!

Wil je meer lezen van Lienke? Check dan www.deargoodmorning.com

 

Fotocredits:

  1. TANK Amsterdam
  2. Piotr Chrobot on Unsplash

Info

Gepost: 04-mrt
Door Lienke, Dear Goodmorning

VG Mag Recent

Naar VG mag