Zoveel tijd extra door in de ochtend te sporten.

Iedereen weet inmiddels hoe verslavend het is om te sporten. Maar als je dit ook nog eens combineert met de ochtend, ben je helemaal om. Waarom? Dat zetten we nog even voor je op een rij, zeker het besef hoeveel tijd je extra hebt door in de ochtend te sporten. Dan wil je nooit meer wat anders.

Vroeg opstaan kan lastig zijn, we snappen je helemaal. Je gaat altijd later naar bed dan je zou willen en het idee dat je je dekbed weer van je af moet gooien, hell no! Je ligt zo lekker, waarom dan eerder uit bed? Sporten komt vanavond wel weer. En zo ga je met het riedeltje door, dag in dag uit. Maar besef nou eens het volgende:

Elke morgen één uur eerder opstaan geeft je zeven uur per week extra tijd voor je hobby’s. Dat is gemiddeld 28 uur per maand en dus zo’n 336 uur in het jaar. Gewoon even simpel dit in je hoofd stampen: Dit zijn twee volledige weken. Twee volledige weken die jij extra hebt alleen maar omdat je je sporten combineert op de ochtend. En twee weken, dat is nogal wat. In twee weken kan jij een volledige cursus schrijven, kan jij je rijbewijs halen (met een
spoedcursus dan he!), kan je verschillende boeken lezen of volledig bijkomen van een twee-weekse vakantie.

Hierbij zeggen we niet dat je je slaap moet opgeven. Slaapuren en vooral je slaapkwaliteit is het allerbelangrijkste om op de vroege morgen te kunnen sporten. Alleen zien we over het algemeen dat je langer in bed ligt dan nodig. Je herkent het snoozen wel. De wekker gaat, je tikt hem nog even uit. Nog heel even blijven liggen. En daarna nog een keer. Je pakt je telefoon en opent social media en het nieuws. Voor je het weet moet je uit bed springen omdat je te lang hebt lopen “nietsen”. In deze tijd had je dus én kunnen sporten en zoveel extra tijd kunnen hebben voor jezelf.

 

 

It is up to you! Wil jij die twee weken extra hebben voor sporten? 
 Vondelgym Zuid is al om 06.00 uur open en Vondelgym Oost en West al om 06:45 uur, dus er zijn geen excuses om te zeggen dat je lesje te laat begint. Opstaan, rammen en die tijd goed besteden.

Wil je meer informatie over eerder opstaan en slaapkwaliteit? Check dan www.deargoodmorning.com

 

Fotocredits:

 

 

Info

Gepost: 19-feb
Door Lienke, Deargoodmorning

VG Mag Recent

Naar VG mag