Vondelgym Gym Amsterdam Rotterdam CrossFit Boksen Yoga Fitness Circuittraining
Pride: Rocky

Pride: Rocky

“Ik voel me gelukkig heel vrij om open te zijn over mijn identiteit en mijn seksuele geaardheid. Ik voetbalde en daar leerde ik al snel veel gelijkgestemden kennen. Door het voetbal groeide ik op in een community waar ik op een fijne en veilige manier meer over mezelf kon ontdekken. Die community heeft me vanaf het begin het zelfvertrouwen gegeven om te kunnen zijn wie ik ben. 

Ik ben sinds 1,5 jaar lid van de Vondelgym en ik heb het ontzettend naar mijn zin. De gym was vroeger voor mij een plek waar ik niet graag heen ging, puur omdat ik veel liever op het voetbalveld sta dan aan gewichten trek. Meer was de gym niet voor me, een plek waar ik mezelf fit moet houden, that's it. Sinds ik bij de Vondelgym ben merk ik dat ik met super veel plezier ga. Want ook in de Vondelgym voel ik het community gevoel, een plek waar het over veel meer gaat dan alleen maar sporten. Ik voel me er echt thuis en ben trots onderdeel te zijn van die community. 

Gelukkig is er steeds meer aandacht en representatie van queer topsporters. Maar er is nog een wereld te winnen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het vrouwenvoetbal, dan zie je dat seksuele diversiteit en gender zo goed als geaccepteerd is. Vergelijk dat met het mannenvoetbal en dan zie je een groot verschil. Daar is nog steeds geen queer voetballer openlijk over zijn geaardheid. De mainstream voetbalmedia werken ook niet perse aan een meer inclusieve en open voetbalwereld, eerder het tegenovergestelde. Het is belangrijk dat er echt actie wordt ondernomen en dat moet veel verder gaan dan de 'statements' en de regenboog aanvoerdersbanden. 

Ik voel dat ik mezelf kan zijn bij de Vondelgym, ik ben niet perse heel bewust bezig met welke acties de gym daarvoor inzet. Wat ik wel heel tof vind, zijn de sportactiviteiten voor trans- en non-binaire mensen. Waaronder natuurlijk Thorn Roos een grote aanjager van is. De gender neutrale toiletten en kleedkamers, het zijn allemaal op het oog kleine veranderingen, maar super belangrijk voor het verlagen van drempels”.

Login

Onthoud mijWachtwoord kwijt?

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Gym
IBAN
Abonnement
Accountgegevens

Boek uw rondleiding

Scan QR code:

Vondelgym
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Install this app on your iPhone: tap share and then Add to homescreen
Offline