Vondelgym Gym Amsterdam Rotterdam CrossFit Boksen Yoga Fitness Circuittraining
Pride: Romy

Pride: Romy

Het is Pride en in de gym trekken we deze nog een week door.

Komende week delen we persoonlijke verhalen over LGBTQI+ en sport.
Romy Rockx, founder van Queer Gym Rotterdam bijt het spits af.
We zamelen deze periode geld in om Queer Gym verder op te bouwen en je bijdrage is heel welkom. Klik hier om te doneren.

Romy:
“Het is altijd spannend om je nek uit te steken en je uit te spreken voor verandering. Zeker als het gaat over iets persoonlijks en kwetsbaars zoals je identiteit en je lichaam. 

In reguliere gyms voelde ik geen ruimte om mezelf te kunnen uiten zoals ik me voelde. Altijd nadenken over wat ik aan moest trekken, hoe ik me zou gedragen of over hoe ik zo onzichtbaar mogelijk door de ruimte kon bewegen. Ik zag niemand waar ik mij in kon herkennen of aan op kon trekken. Uiteindelijk vond ik deze mensen wel, in the Fitness for all bodies movement in de VS, waar sportprofessionals verbonden zijn in een virtuele safe space en elkaar inspireren over body inclusive fitness; een sportfilosofie die niet uitgaat van heersende gendernormen en schoonheidsidealen maar van de kracht en potentie van ieders lichaam. Deze filosofie pas ik ook toe in mijn eigen werk. Ik streef er daarnaast naar om een veiligere plek te creeeren waar ieder lichaam met elke genderexpressie van sporten kan genieten. 

De reacties in de media op de deelname van Hubbard tijdens de Olympische Spelen en het uitsluiten van cis- vrouwen met een hoger testosterongehalte laten voor mij duidelijk zien hoeveel onbegrip en haat er nog steeds bestaat tegenover o.a trans personen. Deze negatieve beeldvorming in de topsport heeft ook gevolgen voor de beeldvorming in de recreatieve sporttak. Vondelgym gaat actief aan de slag om deze beeldvorming tegen te gaan. Ze zijn op een positieve manier bezig met inclusie en spreken ze zich uit over hun normen en waarden. Het is inspirerend om te zien hoe zij hun positie gebruiken om minderheden te ondersteunen en een stem te geven. Zo zijn zij een van de voorlopers van een mentaliteitsverandering in de sport”.

Login

Onthoud mijWachtwoord kwijt?

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
Gym
IBAN
Abonnement
Accountgegevens

Boek uw rondleiding

Scan QR code:

Vondelgym
X
Installeer de APP op uw toestel voor meer functies
Install this app on your iPhone: tap share and then Add to homescreen
Offline