CrossFit

CrossFit is een manier van trainen waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Functioneel bewegen dus. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo fit en gezond mogelijk te worden.

Hoofdcoach: Jay Nederend