• Ray Rudolph
  • Crossfit en personal training

Als tiener en twintiger woog ik 83 kg met een lengte van 171 cm, ik leefde ronduit ongezond.

Ik had reeds een aantal familieleden verloren aan kanker en hart en vaatziekten en besefte dat ik ook niet oud zou worden met deze levensstijl.

Rond mijn dertigste begon ik met kickboksen en de kilo’s vlogen er af.

Ik dacht dat ik redelijk fit was omdat ik aan fitness en kickboksen deed maar toen ik eindelijk gehoor gaf aan de uitnodigingen van de eigenaar van CrossFit Amsterdam werd ik aardig met mijn neus op de feiten gedrukt.

Na die try out wist ik dat dit de manier was om allround fit te worden want naast de combinatie gewichtheffen, gymnastics en cardio sprak het communitygevoel mij enorm aan.

Toen begin 2015 mij gevraagd werd stage te lopen bij Vondelgym als CrossFit trainer heb ik die kans met beide handen aangegrepen en ben ik begonnen met mijn CrossFit L1 certificaat. Daarop volgde CrossFit Gymnastics, CrossFit Weightlifting, Kettlebell trainer course, MovNat L1 en Blackroll Myofascial Release.

Omdat ik meer kennis wilde opdoen op het gebied van functionele anatomie, biomechanica en inspanningsfysiologie ben ik fitnesstrainer A gaan doen. Daarnaast biedt Vondelgym een interne opleiding “Train the trainers”, gegeven door Personal Trainers Sefton, Wouter en Mike die enorm waardevol is.

Ik vind het geweldig om mijn passie CrossFit te mogen uitoefenen als beroep. Wat is er mooier dan mensen leren beter te bewegen en de fitste versie van zichzelf te zijn.

Misschien cliche maar als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken!

“Wat is er mooier dan mensen leren beter te bewegen en de fitste versie van zichzelf te zijn”.

Email: griffin_ray@hotmail.com
Telefoon: 0653317844