FAQ

Algemeen

Vondelgym biedt hier disciplines onder één dak. De oprichters misten een plek waar ze deze verschillende sporten konden uitoefenen met één abonnement. Dat bracht hen op een idee. Alles in de gym gebeurt in één ruimte, waardoor je echt de energie van alle lessen tegelijk meekrijgt. Zelfs ons horeca gedeelte is ruimtelijk verbonden met het sportgedeelte. Daarnaast vonden we het belangrijk om het ouderwetse sportverenigingsgevoel na te streven; een plek waar je mensen kent, gegroet wordt bij binnenkomst en door andere leden en met eigen, kwalitatief goede horeca. Daarnaast staat ook de kwaliteit van onze trainers zeer hoog in het vaandel. We zijn voornamelijk gericht op groepslessen, iets dat het sociale aspect ondersteunt. Plezier in sporten staat voorop, niet per se het esthetische aspect ervan. Dat is een gevolg, geen doel.

Onze doelgroep is erg breed. Het grootste deel bestaat uit jonge mensen, tussen de 23 en 40 jaar, met alle verschillende sociale achtergronden. Ook bieden we lessen voor kinderen, tieners en 50+-ers aan. Kinderen en jongeren met een Stadspas kunnen kosteloos gebruik maken van ons Youngstersprogramma en 75+-ers mogen gratis komen sporten. Verder hebben speciale lessen voor vrouwen die zwanger zijn of net bevallen en organiseren wij ook bijvoorbeeld clinics voor mensen met een beperking.

Het belangrijkste is dat we ons vooral richten op groepslessen, en onze community, we zijn minder gericht op alleen trainen. Daarnaast het verenigingsgevoel dat uitzonderlijk is in de fitnesswereld. Een uiteraard ons unieke aanbod in disciplines. Ook brengen wij geen inschrijfkosten in rekening en zijn onze abonnementen maandelijks opzegbaar. Onze openingstijden zijn ruimer dan die van andere fitnesscentra en ook zijn we elke dag van het jaar geopend. Op speciale dagen mogen ook niet leden gratis komen trainen.

Abonnementen

Outdoor abonnement
Omdat we nog niet binnen aan de slag kunnen, bieden we momenteel een outdoor abonnement aan waarmee je op de parkeerplaats naast de gym in oost duo-trainingen kunt volgen voor zaktraining, CrossFit en circuit. Je kunt je individueel inschrijven voor zo’n training.
De kosten hiervoor zijn €45 en daarmee kun je drie lessen per week boeken. Deze zijn 72 uur van tevoren te boeken.

Regulier abonnement
Dan kun je van 7:00 tot 23:00 uur bij ons trainen op onze locaties in Oost en West. In Zuid is dat vanaf 6:00 uur. De kosten hiervan zijn €69,50.

Kantoortijden abonnement
Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 tot 23:00 uur. De kosten hiervan zijn €50,50.

Daluren abonnement
Dit is geldig van 7:00 tot 18:00 uur, maandag t/m vrijdag en in het weekend van 7:00 tot 23:00 uur. Let op, deze abonnementsvorm is momenteel niet beschikbaar op onze vestiging in Zuid. De kosten hiervan zijn €53,50.

Regulier jaarabonnement
Wanneer je deze afsluit krijg je 1 maand korting en in 2020 onze jubileumjas cadeau. De kosten hiervan zijn €764,50. Running abonnement: Je kunt met alle hardlooplessen meedoen en daarnaast ook één krachttraining speciaal voor hardlopers per week bijwonen. Voor het complete rooster kun je hier op klikken. Strippenkaart voor 10 bezoeken: Je kunt deze aanschaffen voor de prijs van negen bezoeken en mag met alle lessen meedoen.

Partnerabonnement
Als je partner al bij ons traint (met een regulier abonnement) kan je deze aanvragen via de mail; office@vondelgym.nl. Je krijgt 10 euro korting op het reguliere abonnement. Stuur ons een bewijs van jullie status als partner. Dit kan bijvoorbeeld een kopie zijn van jullie gezamenlijke rekening.

Naast je hoofdvestiging, mag je bij onze andere gyms trainen in kantoortijden, dus van 9:00 tot 17:00 uur doordeweeks en in het weekend vanaf 12:00 uur tot sluit.

Ja dit kan!
Wij bieden per locatie een plus abonnement aan voor 15 euro per maand. Dan kun je naast je hoofdlocatie op alle tijden terecht bij de andere locatie naar keuze. Wil je ook nog een volledig abonnement erbij voor Zuid, betaal je in totaal 15+15=30 euro bovenop je maandelijkse reguliere kosten van 69,50 euro.

Je kunt mailen met office@vondelgym.nl om het te regelen.

R-Grip valt onder onze locatie in West. Als je hoofdvestiging in West is, mag je daar gedurende de hele dag lessen volgen. Leden van andere locaties mogen dit alleen in de kantoortijden.

Een strippenkaart is 6 maanden geldig.

Dat mag, maar alleen in kantoortijden.
Hiervoor gelden dezelfde regels gelden als voor een abonnement. Wanneer je bij een andere vestiging wil trainen, meld je dan even bij de balie zodat ze handmatig een credit van je kaart kunnen afhalen.

Een pro lidmaatschap geeft je extra functies in onze app, zoals extra online trainingen en uitleg over voeding.

Ja! Dit zijn wel kalendermaanden. Dus als je bijvoorbeeld op 4 april opzegt, loopt je abonnement door tot eind mei. Maar ook als je je abonnement opzegt op 28 april.

Nee, wij hebben geen inschrijfkosten. Wel rekenen we eenmalig kosten voor je toegangstag. De kosten hiervan zijn 7,50 euro. Daarbij krijg je ook een gratis slotje van ons.

Wij verkopen dagpassen, deze kosten €16,50. Je kan daarmee deelnemen aan een les of zelf trainen. Als je mee wilt doen aan een les raden we je aan de desbetreffende locatie van tevoren te bellen om een plek te reserveren. Je kan ook één van de locaties mailen, maar de plekken in een les zijn snel vergeven. Vandaar dat onze voorkeur uitgaat naar bellen, zodat we je direct kunnen helpen.

Ja. Als je mee wilt doen aan een les raden we je aan de locatie te bellen waar je deze les wil gaan volgen op een plekje te reserveren. Je kan ook één van de locaties mailen, maar de plekken in een les zijn snel vergeven, vandaar dat onze voorkeur uitgaat naar bellen.

Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan. Let op, als je al een account bij Virtuagym, ons softwaresysteem, hebt, zorg ervoor bij het aanmelden dat je klikt op ‘nieuwe klant’. Mocht je er niet uitkomen mail ons dan even: office@vondelgym.nl

Heb je al geprobeerd in het begin te klikken om, nieuwe klant? Het kan zijn dat je ergens anders nog een account hebt bij een andere sportschool die gebruik maakt van dezelfde software. Dit geeft soms problemen. Mocht je er niet uitkomen kan je mailen naar office@vondelgym.nl.

Dat kan altijd. Graag horen wij dit voor de wisseling van de nieuwe maand zodat we dit tijdig door kunnen voeren. Hier zitten verder geen kosten aan verbonden.

Ja, dat kan. Mail even naar office@vondelgym.nl. Laat ons weten bij welke vestiging je lid bent en naar welke vestiging je wil wisselen. Het enige wat je daarna zelf nog even moet doen, is je tag opnieuw koppelen aan de balie van de andere vestiging.

Dit ligt eraan op welke dag van de maand je lid wordt. Als je bijvoorbeeld lid wordt op 4 april en deze direct opzegt, loopt hij door tot eind mei en betaal je dus bijna de hele maand april plus mei. Maar als je 28 april lid wordt en meteen opzegt, betaal je alleen voor de laatste dagen van april en heel mei.

Nee helaas niet. Wel kan je via Gymnomad per dag een toegangskaart kopen.

Ja zeker. Al onze trainers geven naast groepslessen ook personal training. Mail je verzoek of vraag naar pt@vondelgym.nl

Het zwembad is niet van ons, dus je kunt er als Vondelgym member niet gratis gebruik van maken. Wel werken we samen met Swimgym en kunnen we een korting aanbieden aan onze leden. Als je al een abonnement hebt bij hen, krijg je bij ons een korting van 10 euro. Als je bij ons lid bent en daarna bij Swimgym een abonnement of strippenkaart wil afsluiten, kan je op hen site terecht voor de juiste korting www.swimgym.nl

Wij hebben inderdaad kinderoppas op onze locaties in Oost en Zuid. Kinderen tussen de 1 en 5 jaar oud kunnen dan gedurende de training of groepsles worden opgevangen. Inschrijven kan gewoon via onze app of site, dat werkt hetzelfde als bij de groepslessen.

Zeker, dit kan altijd. We zijn iedere dag geopend van 7:00-23:00 uur en in zuid door de week al om 6:00 uur.

Graag willen we je erop wijzen, dat de einddatum van je abonnement door annulering in de Vondelgym App, helaas momenteel niet klopt.
Bij annulering in de maand maart, loopt je abonnement af op 30 april en niet 30 mei, zoals aangegeven in de app.
Excuses voor deze verwarring en dit ongemak. We zullen deze einddatum handmatig aanpassen.

Administratie

Je kunt alleen je lidmaatschap pauzeren wanneer je geblesseerd bent en een doktersverklaring hebt, of als je zwanger bent. Dan kunnen wij maximaal 6 maanden je lidmaatschap pauzeren met een minimum van een maand. Dit kan dus niet als je voor een langere periode op vakantie gaat. In dat geval kun je kiezen of je het abonnement op wilt zeggen of door wil laten lopen.

Let op; bij het opzeggen geldt een maand opzegtermijn. Met terugwerkende kracht pauzeren is niet mogelijk, dus geef je blessure op tijd aan.

Ja, dit kan.

Daarvoor kun je surfen naar https://vondelgym.opencontrolplus.com en dan rechtsonderaan klikken op Inloggen.
Als je bent ingelogd kun je e rechtsonderaan klikken op IK om je gegevens in te kijken.

Uitschrijven kan momenteel door te mailen naar uitschrijven@vondelgym.nl.

Vondelgym App

Wanneer je de app op een andere taal hebt staan dan Nederlands, zijn de groepen helaas niet zichtbaar. Switch dus even de taal naar Nederlands zodat je de groepen kan inzien.

Wanneer je op de voorpagina kijkt van de app, zie je rechtsboven twee pijltjes. Wanneer je hier op klikt kan je een andere club selecteren. Als de andere vestiging er nog niet bij staat, klik dan eerst op het plusje rechtsboven en voeg de vestiging toe. Zo kom je op de voorpagina van de andere vestiging en kan je daar op het rooster klikken.

Als je op de voorpagina bent, staat er een menubalk helemaal onderaan. Klik op ‘plan’, vervolgens op toon activiteitenkalender bovenaan.

R-Grip

Dit kan. Maar je kan ook gemakkelijk bij de vestiging zelf een dagpas afrekenen.

Op het moment kunnen alleen de leden van west nog deelnemen aan de lessen bij R-Grip. Je mag natuurlijk wel als lid bij Oost en Zuid in de kantoortijden van R-Grip trainen. R-Grip valt namelijk onder de locatie West.

R-Grip valt onder onze locatie in West.

R-Grip leden mogen alleen bij onze vestiging in West trainen in de kantoortijden.

Mixed Martial Arts, meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten zoals worstelen, judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu.

Ja, dat kan zeker! R-Grip vindt het belangrijk dat iedereen op haar/zijn niveau aan de les mee doet. Je bepaalt je eigen grenzen. En voor de ultra-beginner hebben we de GRIP-method cursus voor zowel MMA als grappling. Hierbij leer je de finesses van een armklem, welke vechtafstanden er zijn en hoe een fatsoenlijke twi chagi in z’n werk gaat, en meer, zodat je allround MMA-kennis hebt, voor je meedoet met de gewone lessen.

Je hoeft geen sportschoenen mee te nemen, we trainen blootsvoets. Bij kracht- en conditietraining volstaat sportkleding. Bij grappling en worstelen is een rashguard verplicht, vanwege het huid op huid contact. Bij MMA heb je nodig: een bitje, MMA-handschoenen, scheenbeschermers, zwachtels en kniebeschermers. De eerste keer dat je komt trainen mag je handschoenen en scheenbeschermers van ons lenen.

Er zijn douches aanwezig, maar geen kluisjes. Het is nog nooit gebeurd dat er iets gestolen is en de voordeur is altijd op slot tijdens de les.

In de app en op de site kun je het rooster vinden onder het kopje R-Grip in het rooster in west. Let op! De yogalessen die hier worden gegeven staan onder het kopje Yoga en niet R-Grip.

Dit is omdat bij elke les die bij R-Grip gegeven wordt (niet geldt niet voor de yogalessen), maar 5 Vondelgymleden mogen meedoen en 15 R-Grip leden. Let dus op dat je je inschrijft voor de juiste les. Als je een Vondelgymlid bent, schrijf je dan in voor de les met VG ervoor. Ben je een R-Grip lid, moet je je inschrijven voor de les waar R-Grip voor staan.

Youngsters

Zeker! Meld je aan via de site van Jeugdfonds en laat hem weten dat je bij ons wil trainen.

Ja je kan een gratis proefles doen.
Mail naar youngsters@vondelgym.nl welke les, tijd, locatie en de naam van je kind door.

Nee dit is niet nodig. De lessen worden gegeven voor alle niveaus. Geef het wel altijd even aan bij de trainer als je kind voor het eerst meedoet.

Wanneer je in het rooster kijkt van Youngsters, staat er bij elke les aangegeven voor welke leeftijd het is.