OLVG en Vondelgym organiseren sportclinic voor mensen met kanker

Op 4 februari Wereldkankerdag, organiseert OLVG in samenwerking met Vondelgym Amsterdam een sportclinic voor jonge mensen die behandeld worden voor kanker. Melissa Sombroek, verpleegkundig specialist oncologie van OLVG en zelf fanatiek sportster nam het initiatief en zette het sportevent op.  Het doel van de clinic is om patiënten te ondersteunen bij de stap om (weer) te gaan bewegen.

 

‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Vorig jaar heb ik voor het eerst een sportevenement georganiseerd voor vrouwen met borstkanker, ook in de Vondelgym.Dat was een groot succes en daarom ben ik blij dat we dit jaar deze bijzondere dag weer kunnen bieden aan onze patiënten’, aldus Melissa Sombroek.

 

Vermoeidheid

Vermoeidheid is de meest voorkomende bijwerking van chemo- en

immunotherapie. De stap om te gaan sporten tijdens of na kanker is ook groot. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging kan zorgen voor sneller herstel en meer energie tijdens en na de behandeling van kanker. Het doel van de clinic is om patiënten te ondersteunen bij de stap om (weer) te gaan bewegen. Vermoeidheid is een van de thema’s van Wereldkankerdag.

 

De clinic – met voormalig top-schaatster Margot Boer

Ruim veertig jonge mensen sporten 4 februari in de Vondelgym. Tijdens de clinic krijgen de deelnemers sport- en ontspanningsoefeningen die ook thuis uitgevoerd kunnen worden. Trainers van Vondelgym, professionals vanuit OLVG, Cancer Care Center en Olympisch medaillewinnares schaatsen Margot Boer, begeleiden de deelnemers tijdens het sporten. Aan het einde van de dag is er een proeverij van gezonde, energierijke voeding.

 

De sportclinic van OLVG wordt mede mogelijk gemaakt door:  Vondelgym, Cancer Care Center, Nationaal Fonds tegen Kanker,  Reebok, Moso international, Sattwanu, Vitalien, Body & Fit, Sportbase en Maarsen groep.