Sporten met een beperking

Op zaterdag 26 oktober verzorgen Dutch Adaptives en Vondelgym samen een sportclinic voor mensen met een beperking.

Opgeven en een ticket kopen voor de clinic kan via deze link, ze kosten 5 euro en geven toegang tot de sportclinic bij Vondelgym Zuid, onder begeleiding van speciaal opgeleide trainers.

Dutch Adaptives heeft scholing geboden aan een groep Vondelgymtrainers die deze dag aanwezig zullen zijn.

Over Dutch Adaptives

“Wij zijn Dutch Adaptives, een sportteam bestaande uit mensen met een beperking of chronische aandoening en wij weten als geen ander hoe belangrijk sport is.

Toch merken wij dat reguliere sport nog niet altijd toegankelijk is.  Geweigerd worden bij een evenement, geen goede hulpmiddelen, een probleem met vervoer; het klinkt gek, maar het overkomt mensen met een beperking of chronische ziekte. Terwijl uit onderzoek blijkt dat sport in sterke mate bijdraagt aan de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking of chronische ziekte. Er valt nog veel te behalen en daarom is het tijd voor actie!

En als we dromen, dan dromen we groots. Onze missie is sport toegankelijk te maken voor iedereen. Hoe we dat gaan doen?

Door het geven van clinics, door het ondersteunen van organisaties, gemeenten en overheden, maar bovenal door te laten zien dat regulier sporten voor iedereen met een beetje omdenken gewoon toegankelijk is”.

 

Clinic Dutch Adaptives
26 oktober 2019, 13:00-15:00 uur

Vondelgym Zuid
Eduard van Beinumstraat 11o, Amsterdam

Tot dan!

Info

Gepost: 09-okt
26 oktober bij Vondelgym Zuid

VG Mag Recent

Naar VG mag