• Wouter Teerhuis
  • Mental coach

Wouter is trainer en coach, gericht op vitaliteit. Ooit heeft hij rechten en internationale organisaties gestudeerd, twee prima studies. En daarna met veel doorzettingsvermogen en een beetje zelfspot in de advocatuur gewerkt. Een prima baan.

Enkele jaren geleden besloot hij dat ‘prima’ niet langer werkte voor hem. Hij wilde iets anders. Iets met mensen en iets met sport. En gezondheid, levensstijl en vitaliteit. Een mooie gedachte, maar niet heel concreet. Na veel overpeinzingen en proberen zegde hij zijn baan op en begon hij een sport- en lifestyle programma voor kinderen (Vondelgym’s Speelkwartier en Rookies). Inmiddels sporten daar zo’n 300 kinderen bij.

Door dit werk te doen merkte hij dat hij altijd op zoek is naar een verdergaande betekenis in wat hij dagelijks doet. Hij kan niet iets ‘zomaar doen’ of doen ‘omdat het nou eenmaal moet of geld oplevert’. Met die gedachte is hij menselijk gedrag gaan bestuderen, en heeft daardoor een fascinatie ontwikkeld: coaching. Gericht op groei en vitaliteit, vanuit de overtuiging dat lichaam en geest één zijn. Want groei is wie we zijn, het is hoe de natuur en het universum werken.

Wat doen mensen, en waarom doen ze dat? Mensen vertonen bepaald gedrag omdat ze een bepaald doel nastreven. Maar vaak is dat gedrag niet in lijn met hun doel, waardoor mensen het gevoel hebben niet effectief te zijn. Ze doen heel veel, maar er gebeurt weinig. ‘Je zit vast, je groeit niet meer, je staat stil.’ Maar hier kan je aan werken, door coaching. Hiermee kan je je groei hervinden.

Zijn analytische vaardigheden uit de advocatuur zet Wouter nog regelmatig in, waardoor hij snel tot de kern komt. Concreet, doelgericht en scherp. Dat is waar je bij Wouter op kan rekenen.

Telefoon: 0616020185